{ "title": "Genetik Göz Altı Morlukları", "image": "https://www.gozhastaliklari.gen.tr/images/genetik-goz-alti-morluklari.jpg", "date": "21.01.2024 12:11:58", "author": "ayşe yeşilcan", "article": [ { "article": "
Genetik göz altı morlukları, genetik ya da çevresel etmenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Genetik etmenlere bağlı olarak oluşan göz altı morlukları, bireyin cilt yapısına bağlıdır. Beyaz tenli olan bireylerde göz çevresinde ten ince ve beyaz bir tona sahip olduğundan dolayı yüzeye yakın kısımlarda bulunan damarların topladığı kan o kısmın mor renkte bir görünümün kazanmasına sebep olacaktır. Kemik yapısı da genetik sebepler içinde sayılabilir. Genetik faktörlerden biri de göz altı çukurluklarının derin olmasıdır. Bu çukurluğa sahip bireylerin göz altlarına düşen gölgeler sebebi ile göz altı daha koyu bir renge sahipmiş gibi mor biçimde görülecektir. Çevresel faktörlerin ilk sırasında da kansızlık sorunu gelmektedir. Kansızlık cildin soluk bir görünüm almasına sebep olur. Ayrıca cilt altında bulunan damarlar daha net şekilde belli olacağından göz altı yine mor bir görünüme dönüşür.

Genetik Göz Altı Morluklarının Artmaması İçin Neler Yapılmalıdır?
Genetik Göz Altı Morlukları Geçer mi?

Bu sorun karşısında yapılacak ilk şey kozmetik reyonlara gidip göz altı morluklarını gideren ya da cilt rengini sabitleyen kremler almak olmamalıdır. Bu ürünler ne kadar kaliteli olursa olsun bu morluklara bir faydası olmayacaktır. Güzellik merkezlerinde göz altı için yapılan kimyasal peelinglerin de tam olarak bir etkisi yoktur. Bu sebeple ya tıbbi müdahale yapılmalı ya da doğal tedavi yöntemleri uygulanmalıdır.
Genetik Göz Altı Morlukları İçin Uygulanan Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Işık Dolgusu Uygulaması: Kemik yapısından kaynaklı çukur göz altlarını doldurmak için kolajen tarzında kozmetik dolgu kullanılıyor veya bedenimizin başka bir kısmından yağ alınarak bu çukur kısma enjekte edilir. Bu tedavi yöntemini daha çok genetik göz altı morluğu bulunan bireyler tercih etmektedir. Uygulana hastalar biraz acılı bir tedavi olduğunu düşünse de etkili bir yöntemdir. Deneyen birçok kişi memnun kalmıştır.

Mezoterapi Yöntemi: Vitamin, mineral, aminoasit, enzim ve bazı ilaçların göz altı derisine uygulanması işlemidir. Bu işlemi genetik ya da çevresel etmenlerden dolayı göz altı morluğu şikâyeti olan her birey tercih edebilir.

Kimyasal Peeling: Gaz altı ve üstünde oluşan hasarlı deri tabakasının yerine yeni oluşan derinin gelmesini sağlayan bir uygulamadır. Bu yöntemi daha çok uykusuzluk, stres gibi nedenlerle göz altında morarması olan kişiler tercih etmektedir.

Blefaroplasti: bu uygulama cerrahi bir işlemdir. Yani Göz kapağı ameliyatıdır. Bu cerrahi işlem sayesinde alt ve üst göz kapakları ile göz etrafındaki deri de sıkılaşır ve toparlanır. Bu çekilen deri sayesinde göz altı morlukları da azalır. Bu yöntem yaşlı bireylerce daha fazla tercih edilmektedir.
" } ] }