{ "title": "Göz Altı Morlukları Ameliyatı", "image": "https://www.gozhastaliklari.gen.tr/images/goz-alti-morluklari-ameliyati.jpg", "date": "19.01.2024 09:59:10", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Göz Altı Morlukları Ameliyatı, ile düzelme sağlayamazlar ancak, yağ birikimi sonucunda oluşan göz altında oluşan torbalar yani şişlikle, oradaki kay birikimi alındığı zaman göz altındaki gölgeler azalacağı için az da olsa bir düzelme sağlanacaktır. Yaşı ilerlememiş hastaların gözaltı derisi elastikyen yapısını koruduğu içintranskonjuktival yöntemi ile göz içinden ameliyat yapılabilmektedir ve bu yöntem dikiş gerektirmeyerek, yaklaşık 5 gün içinde iyileşmektedir. Göz altında oluşan morluklar, pigmentler için cerrahın ameliyat sonrasında hastaya mutlaka arnica içeren kremlerden vermesi ya da kimyasal soyulma ile hastanın şikâyetlerini düzeltmesi gerekmektedir.

Göz Altı Morlukları Neden Olur?
Göz altı morlukları Pakistan gibi bazı ırklarda kalıtımsal olabilmektedir. Aynı şekilde, bazı kalp ve dolaşım bozuklukları, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları gibi bazı hastalıklarda da göz altı morlukları görülebilmektedir. Ayrıca, estetik sonrasında ya da kafeine bağlı olarak, aşırı gazlı içecek kullananlarda ve çok kahve içenlerde de göz altı morlukları oluşabilmektedir.

Kimyasal Soyulma

Sadece kimyasal soyulma işleminde sonuçlar yeterli olmamakta ve geçici olmaktadır. Bu sebeple de mutlaka arnica içeren kremlerden kullanmak gerekmektedir. Kimyasal soyulma yöntemi damarları büzmekte ve görünür damarları ortadan kaldırmada başarılı olamamaktadır. Bu yöntem sadece cildin üst kısmının yakılma yöntemiyle dökülmesine ve yaşlanmış olan cildi yenileyerek inceltmeye yaramaktadır. Bu yöntemi uygulayan hastalar, özellikle de geceleri ciltlerini iyice nemlendirmelidirler.

Lazer

Damar genişlemesine bağlı olarak oluşan morluklar için KTP lazerlerinin oldukça etkili olmalarının yanı sıra, damar genişlemesi damar basıncının artmasından dolayı olduğu için, lazer tedavisinin yaklaşık 1-2 sene ardından göz altı morlukları tekrar oluşabilmektedir. Buradaki durum morlukların lazer sonucu ortadan kalmış olması ancak sorunun köküne inilmediği ve morluğa neden olan sebep ortadan kaldıramadığından dolayı damar genişlemesinin kendini tekrar etmiş olmasıdır. Son çıkan lazer ile derinin pigment yapısı bozulmadan da cildin rengi açılabilmektedir ve eski lazer uygulamalarının ardından olduğu gibi beyaz lekeler oluşmayacaktır. Ayrıca, lazer uygulamasından sonra yine yoğun nemlendiricili kremler kullanmak gerekmektedir.
" } ] }