{ "title": "Göz Çizdirme Ameliyatı", "image": "https://www.gozhastaliklari.gen.tr/images/goz-cizdirme-ameliyati.jpg", "date": "19.01.2024 05:41:07", "author": "merve ekmen", "article": [ { "article": "
Göz Çizdirme Ameliyatı, Astigmat, hipermetrop ve miyobun tedavisinde kullanılan ve rekraktif cerrahide tüm dünyada uygulanan en bilinen yöntem lazerdir. 18 yaş ve üzeri lens ya da gözlük kullanan kişiler, göz dereceleri son bir sene içerisinde 0,50 diyoptriden fazla değişmemiş olan kişiler, -10 diyoptriye kadar miyobisi olan kişiler, -6 diyoptriye kadar astigmatı olan ve artı 4 diyoptriye kadar hipermetrobu olan kişiler, kornea dokusu yeterli olan kişilerde, gözler başka herhangi bir hastalık (Göz tansiyonu, kornea irileşmesi vb.) bulunmayan kişiler, romatizma, diyabet gibi sistematik hastalığı bulunmayan kişiler, yapılacak ön muayene ve tetkikler doğrultusunda, göz yapısı ameliyat olmaya uygun bulunan kişiler lazer tedavi görebilmektedir.

Lasık yöntemi, korneanın üst bölgesinde ince bir tabakanın kesilerek, kapakçık şeklinde açılması ve meydana çıkan yüzeyindeki 'excimer lazer' göz derecelerinin düzeltilmesi prensibine dayanmaktadır. Astigmat, hipermetrop ve miyop gibi kırma kusurlarının Excimer lazer ile tedavisi; kurallar ve sonuçları belli olan, güvenilir bir yöntem olarak tıp dünyasında yerini almıştır. 1980'li yılların başından beri milyonlarca kişi, bu yöntemle tedavisini olmuş sosyal ve mesleki yaşantılarında kontakt lens ve gözlük kullanımının yaşattığı kısıtlamalardan kurtulmuştur. Tedavinin kullanılmaya başladığı yıldan beri bütün Dünya'da 31,4 milyondan fazla insan bu yöntem ile tedavi edilmiştir. Lazer tedavisinin uygun şartlar altında, doğru kişiye yapıldığında başarı oranı %98'e kadar çıkmaktadır.

Göz Çizdirme Ameliyatı Hakkında Yanlış Bilinenler

Lazer tedavisi güvenilirliği söz konusu olmayan bir tedavidir. Tedaviden sonra son on yıl içerisinde kör olunur, lazer ameliyatı sonrasında katarakt ameliyatı uygulanamaz, lazer uygulaması sadece miyop kişiler için yapılabilir, hipermetrop ve astigmat gözlere lazer tedavi uygulanamaz, lazer tedavisi kişiye sadece bir kere yapılır, gelecek yıllarda göz numarası artarsa tedavi uygulanamaz. Lazer uygulamasından sonra retina tabakası olumsuz etkilenir, kişide renk körlüğü oluşur. Lazer ameliyatı ağrılı ve kanamalı bir bir uygulamadır, kişi ömür boyu göz damlası kullanması gerekir. Aslında lazer uygulaması FDA onaylı, tamamen güvenilir bir teknolojidir. Lazer uygulaması 1980'li yıllardan beri kişilere uygulanmakta ve herhangi bir körlük durumu oluşması mümkün değildir. Lazer ameliyatı uygulaması ileri yıllarda göreceğiniz herhangi göz tedavisinde engel bir neden olamaz. Lazer uygulaması 1-10 derece arasında miyop kişilerde, 1-7 arasında hipermetrop ve astigmat rahatsızlığı bulunan ve lazer tedaviye uygun görülen kişilere başarılı bir şekilde uygulanıyor. Lazer ameliyatı eğer gözünüze uygunsa ikinci kez de uygulanabilmektedir. Gözün kornea kısmına uygulanır, retinanın zarar görme durumu söz konusu değildir. Lazer sonrası hiçbir şekilde renk körlüğü oluşması mümkün değildir. Lazer uygulaması gözün damarsız olan kornea kısmına uygulandığı için açık ve kanamalı bir tedavi değildir ve lazer uygulamasında damlalı anestezi yapılır, herhangi bir ağrı ve acıya maruz kalınmaz.

Göz Çizdirme Ameliyatı Olacak Kişilerin Dikkat Etmesi Gerekenler
" } ] }