{ "title": "Göz Enfeksiyonu", "image": "https://www.gozhastaliklari.gen.tr/images/goz-enfeksiyonu.jpg", "date": "20.01.2024 03:14:01", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Göz enfeksiyonu, gözlerde oluşan problemlerin başında gelmektedir. Göz enfeksiyonları gözlerde sıklıkla görülen ve kişileri oldukça rahatsız eden bir durum olmaktadır. Göz enfeksiyonu oluşumu gözlerde ışığa karşı hassasiyet oluşmasına, gözlerde sulanma belirtilerine, gözde çapaklanma belirtisine, gözde kızarıklık oluşumuna, gözlerde kaşıntı oluşumuna, gözlerde batma, gözlerde şişlik gibi oluşumlar göz enfeksiyonları belitileridir. Bu belirtiler görüldüğünde en kısa zamanda mutlaka bir göz hekimine başvurulmalıdır.

Göz Enfeksiyonu Neden Olur?
Göz enfeksiyonu nasıl yok edilir?

Göz iltihabı olarak bilinen enfeksiyon hastalığından korunmak için basit sağlık kurallarına dikkat etmek oldukça önemlidir. Bu hususlarda genel olarak dikkat edilmesi gerekenler sürekli olarak ellet yıkanmalı, enfeksiyon riski olan kişilerin eşyaları kullanılmamalı, havuzların bakımları çok iyi yapılmalı, enfeksiyon rahatsızlığı olan kişilerin havuza girmemesi gerekmekte. Bunların yanı sıra ortak olarak kullanılan yerler düzenli olarak dezenfekte edilmelidir. Eller sık sık su ile yıkanmalı ve sabunla yıkanmalı, eller göze dokundurulmamalı ve elle gözler ovuşturulmamalıdır. Havluların ortak kullanımı sağlanmamalı, kişiye özel havlular olmalı, su ve deterjanla sürekli olarak havlular yıkanmalıdır. Kâğıt havlular tek seferlik kullanımlık olmalıdır. Yastık kılıfı, gözlük, makyaj malzemesi, göz damlası veya merhemi ortak kullanılmamalıdır.

Göz enfeksiyonu oluşumundan hızlı olarak kurtulmanın yolu gözleri sürekli olarak temiz tutmaktır. Gözlerinizi düzenli olarak saf suyla ıslatılan pamukla ya da peçete kullanarak uygulama yapılmalıdır. Gözlerde biriken göz akıntısının oluşturduğu kabuğun uzun süre gözde kalması engellenmelidir. Gözleri temizledikten sonra eller su ve sabunla yıkanmalıdır. Göz iltihabının tedavisinde uygulanan sonraki adım ise iltihabın bir bakteriden kaynaklı olarak mı ya da virüsten mi kaynaklandığını bulmak olacaktır. Bakteriye bağlı bir enfeksiyon oluşumunda doktorunuzun tavsiye ettiği göz damlalarını veya göz merheminin kullanımı sağlanmalıdır. Gözünüze merhem sürmeden önce ve sürdükten sonra ellerinizi yıkamanız gerekmektedir.

Göz enfeksiyonu göz iltihabına bir bakteri değil de virüs neden oluyorsa antibiyotikli ilaçların kullanımı etkisi oluşturmayacaktır. Gözlerde enfeksiyon oluşumu kendine özgü bir süreci vardır ve kendiliğinden yok olur. Bu arada meydana gelen şişkinlik ya da tahriş oluşumları gibi belirtiler reçetesiz satın alınan ilaçlarla göserilebilir. Genellikle de bitkisel olan ilaçların kullanımı uygun görülür. Göz enfeksiyonu meydana geldiğinde kişilerin kesinlikle Uzman bir doktora görünmesi gerekmektedir.
" } ] }